nederlands projecten 0, 53  
    0, 52  
    x 0, 51  
    x 0, 50  
    x 0, 49  
    x 0, 48  
    x 0, 47  
    x 0, 46  
    0, 45  
    x 0, 44  
    0, 43  
    x 0, 42  
    x 0, 41  
    x 0, 40  
    0, 39  
    0, 38
project cycle hub
locatie middelburg
cliënt gemeente middelburg
   
info Het ensemble.
Het bestaande gebouw van de voormalige gemeentelijke Reiniging, is goed gekozen; het gebouw oogt sympathiek, is eigenzinnig en is nagenoeg in oorspronkelijke staat. Het gebouw onderscheidt een laag volume met o.a. kantine en werkplaats en een hoger volume met daarin de voormalige garage. De identiteit wordt ontleend aan de garage met de sterk repeterende, vermiljoen rode deuren aan weerszijden van het gebouw. De ranke betonnen portalen rondom de deuren, de doorlopende hooglichten, maken het gebouw bijzonder elegant, licht en zeer uitnodigend.

Open alle deuren!
De voormalige garage wordt het gezicht van Cycle Hub. Een open ruimte waarin horeca en een werkplaats zijn samengebracht. Binnen groeien diverse fruitsoorten die niet in het Nederlandse klimaat gedijen. Potten met perziken, kiwi’s en sinaasappels staan in deze lichte ruimte. Een ruimte die nooit leeg oogt. Achter de deuren worden nieuwe glaspuien geplaatst. Vanaf de parkeerplaats wordt een directe toegang gemaakt tot de Cycle Hub. De ‘voordeur’ van de CycleHub. Of.. toch liever via de patio naar je (eigen)fiets, de stad in, (..) eerst een kop koffie en je laten informeren over de vele fietsroutes, het kan allemaal.
De voormalige laagbouw wordt gestript tot op het casco en ingericht als fietsenstalling met een bijzondere uitstraling. De voormalige stookruimte blijft gehandhaafd, daarnaast worden voorzieningen getroffen voor een nieuwe toiletgroep en keuken. De werkplaats vervalt. Het uitgangspunt is een makkelijk toegankelijk en uiterst efficiënte fietsenstalling met een capaciteit van 180 fietsen. De laagbouw wordt rondom voorzien van een nieuwe gevel van lichtdoorlatende kunststof panelen. De translucente gevel opent het gebouw rondom. Via het interieur is zicht op de binnentuin en de achterliggende dijk. Hier gebeurt het, hier is het allemaal te zien.

De Cycle Hub.
De Cycle Hub fungeert als overgang tussen stad en landschap, werk en recreatie, tussen formeel en informeel. De aanpak is terughoudend maar effectief, het wordt een plek van Europese allure, onderscheidend en “the place to be”.
   
ontwerp 2013
besloten prijsvraag
    x 0, 37  
    0, 36  
    0, 35  
    x 0, 34  
    x 0, 33  
    x 0, 32  
    0, 31  
    0, 30  
    0, 29  
  bureau  
  info