nederlands projecten 0, 53  
    0, 52  
    x 0, 51  
    x 0, 50  
    x 0, 49  
    x 0, 48  
    x 0, 47  
    x 0, 46  
    0, 45  
    x 0, 44  
    0, 43
project s woonhuis s
locatie eindhoven
cliënt privaat
   
info Een woonhuis aan de Sagittalaan (buurt Luytelaer, wijk Stadsdeel Woensel-Noord) te Eindhoven wordt uitgebreid. bureau noordzijde is gevraagd om een kamer te realiseren aan de westzijde van het woonhuis en tevens de oriƫntatie van het interieur op de tuin te verbeteren. De bouw van het woonhuis dateert van 1975 en is ontworpen door Architectenbureau van Aken. Het woonhuis, in twee lagen, staat tweezijdig op de bouwgrens en oriƫnteert zich zowel op de straat als op de tuin. De gevel aan de noordzijde wordt herzien. De gevel wordt voorzien van royale panoramische vensters. De zuid - en noordzijde van de tuinkamer zijn over het volledige geveloppervlak verglaasd uitgevoerd. De westgevel daarentegen is volledig gesloten en uitgevoerd in metselwerk. Het bestaande terras aan de noordzijde beslaat de volledige breedte van het woonhuis. De architectuur is bescheiden, zowel in kleur als detaillering. Aan de westzijde wordt de tuin middels hagen, Acer Campestre, afgeschermd van het belendende perceel.
   
ontwerp 2014
    x 0, 42  
    x 0, 41  
    x 0, 40  
    0, 39  
    0, 38  
    x 0, 37  
    0, 36  
    0, 35  
    x 0, 34  
    x 0, 33  
    x 0, 32  
    0, 31  
    0, 30  
    0, 29  
  bureau  
  info