nederlands projecten 0, 53  
    0, 52
project hoeve ambachtsheer
locatie steenbergen
cliënt privaat
   
info Voor een perceel aan de Kruislandsedijk is bureau noordzijde gevraagd het huidige woonhuis uit te breiden. Het bestaande woonhuis, één laag met kap, is onderdeel van de planvorming. Het woonhuis wordt zowel energetisch als architectonisch grondig gerenoveerd. De opgave die wij ons hebben gesteld is het geven van een integrale visie op het ’typologisch’ herstel van de Hoeve in het prachtige rivieren en agrarisch landschap.

Het masterplan laat toe dat de realisatie gefaseerd kan plaatsvinden. Het interieur van het bestaande woonhuis wordt gestript en de plattegronden herschikt. Een onderscheid wordt gemaakt in het gebruik van voor en achterhuis respectievelijk noord - en zuidzijde. De nieuw geplaatste glasgevels bieden een prachtig wijds uitzicht over de rivier en aan de andere kant de akkers en de dijk. De oost - en westzijde daarentegen zijn zoveel mogelijk gesloten. De binnentuin aan de noordzijde beslaat de volledige breedte van het woonhuis. De architectuur is bescheiden, zowel in kleur als detaillering.
   
ontwerp 2014
    x 0, 51  
    x 0, 50  
    x 0, 49  
    x 0, 48  
    x 0, 47  
    x 0, 46  
    0, 45  
    x 0, 44  
    0, 43  
    x 0, 42  
    x 0, 41  
    x 0, 40  
    0, 39  
    0, 38  
    x 0, 37  
    0, 36  
    0, 35  
    x 0, 34  
    x 0, 33  
    x 0, 32  
    0, 31  
    0, 30  
    0, 29  
  bureau  
  info