nederlands projecten 0, 53
project lange muur
locatie haulerwijk
cliënt privaat
   
info Voor een site van 11 are in het Friese Haulerwijk, wordt het maximaal toelaatbare bebouwd oppervlak gevraagd. Een serie van losstaande bijgebouwen wordt herschikt en geplaatst onder één groot dak. Het dak is daarmee functioneel, als een grote paraplu, maar dient eveneens om de ruimtelijkheid te versterken. Het dak is afwisselend vide en bergzolder, kap en plafond. De organisatie van bijgebouwen is schatplichtig aan het erf; representatief en volledig benut. Het programma is divers: Een carport, terras met open vuur, berging en werkplaats, een stalling voor containers en houtopslag. De constructie is eenvoudig. Een houten vakwerkspant geplaatst op drie houten wanden. Grote overspanningen zorgen voor voldoende flexibiliteit onder de kap. De stabiliteit wordt verkregen door de lange wand op de grens van de site. De gevels bestaan uit regelwerk met zwart geteerd Zweeds rabat. De gehele kap, zoldervloer, plafond en wanden zijn van okoumé multiplex op een houten regelwerk. Het landschap is in handen Katie Tedder.
   
ontwerp 2014
    0, 52  
    x 0, 51  
    x 0, 50  
    x 0, 49  
    x 0, 48  
    x 0, 47  
    x 0, 46  
    0, 45  
    x 0, 44  
    0, 43  
    x 0, 42  
    x 0, 41  
    x 0, 40  
    0, 39  
    0, 38  
    x 0, 37  
    0, 36  
    0, 35  
    x 0, 34  
    x 0, 33  
    x 0, 32  
    0, 31  
    0, 30  
    0, 29  
  bureau  
  info